Rätt bil väljs inte genom att titta på fördelarna

Om du är på väg att köpa en ny bil är du förmodligen osäker på hur du bäst klarar av uppgiften. Det finns många bilar där ute och när det finns många alternativ betyder det att du har extra tryck för att välja rätt bil. Varje gång du tittar på en bil som verkar uppfylla dina behov kommer en röst i ryggen snart att dyka upp och berätta att det förmodligen finns en ännu bättre bil där ute. Rösten har förmodligen rätt: men vad gör du åt det? Du kan inte springa runt och jämföra varje enskild bil på marknaden.

Men den goda nyheten är att du inte behöver göra detta. Du har inte den absolut bästa bilen på hela marknaden: du behöver bara en bil som är tillräckligt bra, uppfyller dina behov på ett tillfredsställande sätt och att du inte slösar bort mycket tid att hitta. Om du senare hittar en bil som täcker dina behov ännu bättre kan du antingen sälja din befintliga bil som används och köpa den nya eller bara skriva ner namnet på bilen så att du kan överväga nästa gång du köper en ny bil.

Så det första du ska göra är att överväga vilka saker du letar efter i en bil. Jag brukar hänvisa till denna lista som min lista med ”förmåner”. Det är alla bra saker som en bil kan ha som får mig att vilja köpa den. På den nuvarande bilmarknaden finns det dock vanligtvis flera bilmodeller som har alla fördelar du kan hitta. Om det bara finns en bil är din uppgift enkel: köp den! Men det finns goda chanser att du fortfarande står någonstans mellan 10 och 100 bilar, som alla har de fördelar du har skrivit ner i förskott. Hur väljer du mellan dem?

För att välja den rätta av dessa bilar, sluta titta på fördelarna. Du vet redan att de alla har de bra sidorna du letar efter. Nu måste du överväga vilka negativa sidor du kan leva med och som du absolut inte kan leva med. Oavsett hur fantastisk bil du har, finns det alltid något med det som du kan klaga på. Kanske kör den inte så långt på litern, eller kanske det artificiella lädret är obekväma att röra vid. När du köper en bil köper du även dess nackdelar: välj dem därför noggrant!

När du får reda på att det är en specifik Toyota som har alla fördelar du letar efter och de negativa som du bäst kan leva med, hoppa sedan på nätet och leta efter prisjämförelse på begagnade Toyota. Det finns inget behov av att betala mer än nödvändigt för din drömbil: fördelarna kommer fortfarande att finnas där, även om en tidigare ägare redan har njutit av dem!